از علائم نزدیک به ظهور(4) >> پدیده خسوف در ماه رجب
پدیده خسوف در ماه رجب
این علائم حتمی نیستند ولی دعا میکنیم که همین باشد...
امام صادق (ع) فرمودند: ای امّ الیمن، هرگاه ماه در شب بدر ماه رجب گرفته شود و خسوف رخ دهد، بعد از آن مردی خروج می کند و آن نزدیک خروج قائم ماست.
منابع:
مهدی منتظر حاج شیخ جواد خراسانی یازدهمین چاپ ۱۳۸۰ ص ۲۳۴- ۲۳۳
دلائل الامامیّه ص ۲۵۹ به نقل از ماه پایانی مجتبی الساده
ترجمه محمود مطهری نیا
بیان الأئمه جلد ۲ ص ۶۹۵
توضیح اینکه در سال ۱۳۹۰ شمسی و ۱۴۳۲ قمری در ماه رجب (۱۳رجب ایران و شب ۱۴ رجب عربستان)، که گفته امام صادق (ع) خطاب به اعراب است ماه بطور کامل گرفت یعنی شب بدر رجب که شب ۱۴ماه به افق عربها است.
روزنامه خراسان : شنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۰ ، ۱۵ رجب ۱۴۳۲
مردم ایران چهارشنبه شب شاهد پدیده ماه گرفتگی بودند
مردم سراسر کشور شامگاه چهارشنبه و بامداد پنج شنبه به همراه بخش قابل توجهی از ساکنان کره زمین شاهد پدیده زیبا و جذاب ماه گرفتگی کامل بودند. این پدیده سی و چهارمین گرفت کامل از ۷۱ گرفت ساروس ۱۳۰ بود که شبانگاه چهارشنبه در ایران به وقوع پیوست. این پدیده جذاب آسمانی که تقریبا نیمی از ساکنان زمین شاهد آن بودند، به گفته منجمان ساعت ۲۲:۵۳ چهارشنبه شب در کشورمان آغاز شد و ساعت ۲:۳۲ دقیقه بامداد روز پنج شنبه به پایان رسید. پدیده ماه گرفتگی یا خسوف زمانی رخ می دهد که زمین در میان ماه و خورشید قرارمی گیرد. در این حالت زمین ، سد عظیمی را در رسیدن نور خورشید به ماه ایجاد میکند و نور سفید رنگ ماه را که حاصل بازتابش نور خورشید است از آن می گیرد و در عوض با نوری که از جوّ خود میگذاراند چهره ای سرخ رنگ به ماه هدیه می دهد. این پدیده نجومی علاوه بر ایران در آسیا بجز نوار شمالی آن ، آفریقا، اروپا، اُقیانوسیه، و آمریکای جنوبی قابل مشاهده بود. در واقع ۵/۳میلیارد نفر از ساکنان کره زمین قادر به مشاهده این ماه گرفتگی بودند. تنها قاره ای که از رصد این خسوف محروم ماند، آمریکای شمالی بود.