اقتصاد در عصر ظهور
بهار عشق شکوفا نمی شود بی تو
بیا که غنچه دل وا نمی شود بی تو
بر آی از افق ای آفتاب صبح امید
که شب رسیده و فردا نمی شود بی تو
هزار چشمه جوشان به دشتها جاریست
یکی روانه دریا نمی شود بی تو
ز سرد مهری شبهای هجر دلتنگم
بیا که عقده دل وا نمی شود بی تو
بیا،بیا گره از کار عاشقان بگشای
که عشق و عاطفه معنا نمی شود بی تو
از جمله اقدامات و برنامه های اقتصادی حکومت حضرت مهدی (عج) که نقش مؤثری در ایجاد رفاه و آسایش اقتصادی و خشکاندن ریشه های فقر و محرومیت در کل جهان دارد؛ اخذ مالیات اسلامی و توزیع عادلانه آن، در بین افراد مستمند، علیل، بیمار و مستحق خواهد بود. آن گونه که در روایات آمده است، تارکین مالیات اسلامی و مانعین از پرداخت زکات، مجازات سنگین در انتظارشان خواهد بود.
در عصر ظهور، مالیات اسلامی به صورت دقیق، جمع آوری و کاملاً عادلانه توزیع و تقسیم می گردد و نظام طبقاتی حاکم قبل از ظهور، نابود گردیده و جامعه ای مبتنی بر معیارهای اسلامی و انسانی، به وجود خواهد آمد.
از امام باقر(ع) نقل شده است که فرمودند:
" همه اموال جهان در نزد مهدی گرد آید، آنچه در دل زمین است و آنچه بر روی زمین، آن گاه حضرت مهدی (عج) به مردم بگوید، بیایید و ایــن اموال را بگیرید. اینها ، همان چیزهایی است که برای به دست آوردن آن، قطع رحم کردید و نزدیکانتان را رنجانیدید، خونهای بناحق ریختید و مرتکب گناهان شدید، بیایید و بگیرید. "
بخش کارشناسی این قسمت و صحبتهای حجت الاسلام و المسلمین فصیحی غزنوی:
« سوال این است که چرا بنابر روایاتی، حضرت مهدی (عج) مظلوم است؟
در روایات متعدد درباره مظلومیت امام زمان (عج) آمده است که از شخص امام زمان (عج) نقل شده است که ایشان می فرمایند: " من مظلوم ترین مردم هستم. "
اما مظلومیت امام زمان (عج) را می توان این گونه مورد بررسی قرار داد:
- مظلومیت امام علی (ع) در تاریخ ثبت است و جای بحثی در این زمینه وجود ندارد. بنابراین آثار مظلومیت امام علی (ع) بر پیروان آن حضرت و همچنین بر پیشوایان دین ما و بر فرزندان آن حضرت همچنان ادامه دارد و دامنگیر ائمه معصومین (علیهم السلام) شده است.
- مظلومیت امام زمان (عج) ناشی از عدم حضور وی در میان مردم است.
- مظلومیت امام به این معناست که در طول تاریخ و در زمان غیبت، کسانی که از هیچ لحاظ شباهتی به آن حضرت نداشتند، خود را به جای آن حضرت معرفی کردند و مدعی شدند که مهدی موعود هستند. لذا از این جهت امام زمان (عج) مظلوم واقع شده است.
- نکته دیگری که در رابطه با مظلومیت آن امام بزرگوار می شود مورد توجه قرار داد، اتهاماتی است که دشمنان اسلام از آغاز طفولیت تاکنون بر امام زمان (عج) بسته اند و بسیاری از اشکالات و شبهه هایی را درباره مهدی موعود (عج) مطرح می کنند که همین شبهات و اعتراضات و اشکالات در حقیقت یک نوع مظلومیتی است که بر امام زمان (عج) وارد می شود.
- نکته مهمتری که می توان در رابطه با مظلومیت امام به آن اشاره نمود، این است که بسیاری از ستمگران و ریاکاران برای فریب مردم مدعی ارتباط با آن امام بزرگوار بوده اند و هنوز هم کسانی پیدا می شود که ادعا می کنند که همچنان با امام زمان در ارتباطند و این در حقیقت مظلومیت امام زمان (عج) است.
- و همچنین گناهان و ستمهایی که صورت می گیرد، مظلومیتی است که بر امام زمان (عج) تحمیل می شود.
اما در مورد این که این مظلومیت تا کی ادامه دارد و برای رفع مظلومیت امام چه کار می توانیم انجام دهیم، باید گفت که این مظلومیت تا زمان ظهور آن حضرت ادامه خواهد داشت و در زمان ظهور، با پایان یافتن همه مشکلات و ظلمها و ستمها، مظلومیت امام نیز به پایان خواهد رسید و امام هم از مظلومیت، تنهایی و فریب کاری دغل کاران رهایی پیدا می کند.
اما وظیفه ما در عصر غیبت چه خواهد بود؟
- ائمه معصومین (علیهم السلام) دعا و نیایش را زمینه ساز تعجیل ظهور آن حضرت بیان داشته اند، بنابراین دعا و نیایش برای تعجیل ظهور آن حضرت یکی از وظایفی است که در عصر غیبت باید انجام دهیم.
- انسانهایی که منتظر حضرت مهدی (عج) هستند، باید هم از لحاظ فردی و هم از لحاظ اجتماعی به خودسازی نفس خویش بپردازند.
- انسان منتظر باید مهدی موعود را آن گونه که در روایات ائمه معصومین (علیهم السلام) آمده است، بشناسد و کیفیت و علایم ظهورش را درک کند. پس یک انسان منتظر در عصر غیبت وظیفه دارد تا تمام این موارد را به یاد داشته و با آگاهی و شناخت از جایگاه و مقام آن امام بزرگوار، جزو منتظران واقعی آن امام همام واقع شود.»
فراهم آوردن رفاه و آسایش و ایجاد شرایطی که در آن، آحاد جامعه جهانی، از حیث معیشتی در وضعیت خوبی باشند و اضطراب و نگرانی از این ناحیه احساس نکنند، درسرلوحه برنامه های کاری حکومت حضرت مهدی (عج) قراردارد. حضرت با توزیع عادلانه بیت المال و درآمدها و نظارت دقیق به دستگاههای اجرایی و اقتصادی حکومت، زمینه لازم برای رفاه و آسایش همگانی را فراهم خواهند کرد. به گونه ای که ساکنان آسمانها و زمین، از شرایط به وجود آمده، راضی و خشنود خواهند شد.
"ابوسعید خدری" می گوید: «پیامبر(ص) فرمودند: به مهدی بشارتتان می دهم. او به هنگام اختلاف مردمان، از میان امت من ظهور خواهد کرد و ساکنان آسمانها و زمین از او خشنود خواهند شد. او مال را درست درست تقسیم می کند. مردی پرسید: درست درست چیست؟ فرمود: میان همه به صورت عادلانه درحدیث دیگری می خوانیم که : « مهدی(عج) میان مردم، در تقسیم اموال، به مساوات رفتار می کند به طوری که دیگر نیازمند و محتاجی یافت نمی شود.»
از مجموع آیات و روایات درخصوص عصر ظهور به این باور و استنباط می رسیم که با حاکمیت نظام عدالت گستر آن حضرت و نزول برکات آسمانها و زمین و نظارت دقیق بر امور اقتصادی، معضل بزرگ فقر و محرومیت که موثرترین عامل در بروز ناهنجاری اجتماعی، به حساب می آید، از جامعه بشری برچیده خواهدشد و با ایجاد رفاه و آسایش موعود، پدیده های دزدی، تجاوز، بی عفتی، رشوه و اختلاس که مولود نامیمون فقر و تهیدستی است، ازبین رفته.
ترس، نگرانی، اضطراب و ناامنی، جایش را به محیط صلح، صفا صمیمیت و امنیت خواهدداد.
از خدا می خواهیم ما را جزو کسانی قرار دهد که حکومت درخشان حضرت مهدی (عج) را درک می کنند.